Cikkek archívuma

Extra puha csigák - kakaós, pizzás

Extra puha csigák - kakaós és pizzás 75 dkg fehér finomliszt 1 tojás 2 dl tej 2,5 evőkanál tejföl 5 evőkanál kristálycukor 1 kocka (5 dkg) friss élesztő 12 dkg puha vaj vagy margarin 1 csomag sütőpor Kakaós részhez: 4 evőkanál cukor 2 evőkanál kakaópor 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin A...
Teljes cikk

Extra puha csigák - kakaós, pizzás

Extra puha csigák - kakaós és pizzás 75 dkg fehér finomliszt 1 tojás 2 dl tej 2,5 evőkanál tejföl 5 evőkanál kristálycukor 1 kocka (5 dkg) friss élesztő 12 dkg puha vaj vagy margarin 1 csomag sütőpor Kakaós részhez: 4 evőkanál cukor 2 evőkanál kakaópor 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin A...
Teljes cikk

Narancsos sütőtök krémleves

Narancsos sütőtök krémleves HOZZÁVALÓK Hozzávalók: 1 kg sütőtök 1 hagyma 3 kanál olaj 1 kanál méz 1,5 dl narancslé 2 db nagyobb krumpli ételízesítő só bors 1 csipet őrölt szerecsendió 1 mokkáskanál gyömbérpor (vagy friss, reszelve) 2 dl tejszín pirított tökmag, napraforgómag A sütőtököt...
Teljes cikk

Narancsos sütőtök krémleves

Narancsos sütőtök krémleves HOZZÁVALÓK Hozzávalók: 1 kg sütőtök 1 hagyma 3 kanál olaj 1 kanál méz 1,5 dl narancslé 2 db nagyobb krumpli ételízesítő só bors 1 csipet őrölt szerecsendió 1 mokkáskanál gyömbérpor (vagy friss, reszelve) 2 dl tejszín pirított tökmag, napraforgómag A sütőtököt...
Teljes cikk

Slamac (sós rudak)

Slamac (sós rudak) 50 dkg világos tönkölyliszt 2,5 dl langyos tej 1 tk cukor 2,5 dkg élesztő 1 ek só 0,5 dl olaj 10 dkg tejföl Tetejére: 4 ek víz 3 ek liszt 1 ek só A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és rászórjuk a cukrot. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. A lisztet a sóval...
Teljes cikk

Slamac (sós rudak)

Slamac (sós rudak) 50 dkg világos tönkölyliszt 2,5 dl langyos tej 1 tk cukor 2,5 dkg élesztő 1 ek só 0,5 dl olaj 10 dkg tejföl Tetejére: 4 ek víz 3 ek liszt 1 ek só A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és rászórjuk a cukrot. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. A lisztet a sóval...
Teljes cikk

Creme brulee

Creme brulee Hozzávalók: 7,5 dl jó minőségű habtejszín 8 tojássárgája 15 dkg cukor 3 rúd vanilia Tetejére: 15 dkg cukor A sütőt előmelegítjük 160 fokra.  A tejszínt feltesszük forrni a vaniliarúd kikapart belsejével és a rúddal együtt. A tojássárgákat a cukorral kézi habverővel...
Teljes cikk

Creme brulee

Creme brulee Hozzávalók: 7,5 dl jó minőségű habtejszín 8 tojássárgája 15 dkg cukor 3 rúd vanilia Tetejére: 15 dkg cukor A sütőt előmelegítjük 160 fokra.  A tejszínt feltesszük forrni a vaniliarúd kikapart belsejével és a rúddal együtt. A tojássárgákat a cukorral kézi habverővel...
Teljes cikk

Kubu ivólé

Kubu ivólé   4 kg répát megpucolunk és felkarikázunk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Elkezdjük melegíteni. Közben 5 db nagy édes almát megpucolunk és azt is a répához tesszük.A répának meg kell puhulnia. Botmixerrel pürésítjük. 2 citrom és 6 nagy narancs levét kifacsarjuk és hozzáadjuk...
Teljes cikk

Kubu ivólé

Kubu ivólé   4 kg répát megpucolunk és felkarikázunk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Elkezdjük melegíteni. Közben 5 db nagy édes almát megpucolunk és azt is a répához tesszük.A répának meg kell puhulnia. Botmixerrel pürésítjük. 2 citrom és 6 nagy narancs levét kifacsarjuk és hozzáadjuk...
Teljes cikk