Cikkek archívuma

Rostos őszibaracklé

Rostos őszibaracklé 7 kg őszibarackot meghámozunk és darabolunk. Egy fazékba tesszük. 4 liter vizet ráöntünk. Botmixerrel turmixoljuk. Beleteszünk 5 dkg citromsavat 50 dkg cukrot Felfőzzük, közben többször átdolgozzuk a botmixerrel. Csírátlanított üvegekbe tesszük, lezárjuk az...
Teljes cikk

Rostos őszibaracklé

Rostos őszibaracklé 7 kg őszibarackot meghámozunk és darabolunk. Egy fazékba tesszük. 4 liter vizet ráöntünk. Botmixerrel turmixoljuk. Beleteszünk 5 dkg citromsavat 50 dkg cukrot Felfőzzük, közben többször átdolgozzuk a botmixerrel. Csírátlanított üvegekbe tesszük,...
Teljes cikk

Sajtos kenyér

Sajtos kenyér 1 kg liszt 2 cs szárított élesztő 3 dl víz 2 dl kefír 15 dkg krémsajt 15 dkg cheddar sajt reszelve 3 ek burgonyapehely 3 tk só 3 ek. olaj Az egészből egy lágy tésztát gyúrunk. Hagyjuk duplájára kelni. Egyszer hajtogatjuk, majd ismét hagyjuk kelni. Formázzuk, szakajtóba rakjuk és...
Teljes cikk

Sajtos kenyér

Sajtos kenyér 1 kg liszt 2 cs szárított élesztő 3 dl víz 2 dl kefír 15 dkg krémsajt 15 dkg cheddar sajt reszelve 3 ek burgonyapehely 3 tk só 3 ek. olaj Az egészből egy lágy tésztát gyúrunk. Hagyjuk duplájára kelni. Egyszer hajtogatjuk, majd ismét hagyjuk kelni. Formázzuk, szakajtóba rakjuk és...
Teljes cikk

Zakuszka

Zakuszka Kb. 1,2 kg nyers padlizsánt tepsire teszünk és 200 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük. Ugyanezt tesszük a tv. paprikával is. Abból is kb. 1,2 kg kell. 30 dkg vöröshagymát apróra vágunk vagy darálunk és 3 dl olajon üvegesre sütjük. Belerakunk 1 kg pritamin paprikát darálva...
Teljes cikk

Zakuszka

Zakuszka Kb. 1,2 kg nyers padlizsánt tepsire teszünk és 200 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük. Ugyanezt tesszük a tv. paprikával is. Abból is kb. 1,2 kg kell. 30 dkg vöröshagymát apróra vágunk vagy darálunk és 3 dl olajon üvegesre sütjük. Belerakunk 1 kg pritamin paprikát darálva...
Teljes cikk

Padlizsánkrém (hagyományosan)

Padlizsánkrém (hagyományos)   2 padlizsánt megsütünk a sütőben (egészben, csak egy tepsire rátesszük és 200 fokos sütőben kb 45-50 perc alatt megsütjük. Kiszedjük egy tányérra és letakarjuk alufóliával. Mikor hűlt, lehúzzuk a héját és összetörjük. Erre jó a krumplitörő is. Egy tálba tesszük....
Teljes cikk

Padlizsánkrém (hagyományosan)

Padlizsánkrém (hagyományos)   2 padlizsánt megsütünk a sütőben (egészben, csak egy tepsire rátesszük és 200 fokos sütőben kb 45-50 perc alatt megsütjük. Kiszedjük egy tányérra és letakarjuk alufóliával. Mikor hűlt, lehúzzuk a héját és összetörjük. Erre jó a krumplitörő is. Egy tálba tesszük....
Teljes cikk

Cukkini tócsni

Cukkini tócsni   1 nagyobb cukkinit meghámozunk és sajtreszelőn lereszelünk. Annyi lisztet (kb. 10-15 dkg) teszünk hozzá, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjuk. Teszünk bele 2- 3 gerezd fokhagymát összetörve, 2 tk sót és 1 tk borsot. Alaposan összekeverjük, majd olajozott serpenyőben kanál...
Teljes cikk

Cukkini tócsni

Cukkini tócsni   1 nagyobb cukkinit meghámozunk és sajtreszelőn lereszelünk.Annyi lisztet (kb. 10-15 dkg) teszünk hozzá, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjuk. Teszünk bele 2- 3 gerezd fokhagymát összetörve, 2 tk sót és 1 tk borsot. Alaposan összekeverjük, majd olajozott serpenyőben kanál...
Teljes cikk