Eperleves
Lehet friss vagy fagyasztott eperből is csinálni.
Az epret annyi vízben, hogy épp ellepje feltettem főni, még fagyasztott állapotában! smile hangulatjel
Amint felfort, összekevertem 1 cs. vaniliás pudingport 1 doboz (kicsi) főzőtejszínnel, tettem bele stevia-t is. Az egészet a...
Teljes cikk
Baconben sütött sajtos-sonkás rakott csirkemell
Egy őzgerinc formát kibélelünk szeletelt baconnel. Az aljára rakunk szeletelt csirkemellet, majd rá egy sor sonkát és rá egy sor sajtot. Ezt folytatjuk addig, amíg a forma megtelik. A felső sor mindig hús legyen! A bacont ráhajtogatjuk és...
Teljes cikk
Tárkonyos csirkeraguleves
A leveszöldségeket karikára vágom, kis olajat hevítek és megfuttatom rajta a zöldségeket. Felöntöm vízzel, bele teszem a húst (én szoktam csirkemájat is), fűszerezem, de a tárkonyt csak akkor teszem bele, amikor már majdnem készre főtt! Főzöm. Mikor már megfőtt...
Teljes cikk
Juhtúrós sztrapacska
Sztrapacskához:
Krumplikat megpucoljuk, lereszeljünk. Hozzákeverünk 1 tojást, lisztet, csipet sót. Nokedli tészta sűrűségűre keverjük. Forró vízbe nokedliszakkatóval szaggatjuk. Kitesszük egy jénaira , rátesszük a juhtúrót, még melegen elkeverjük benne! A szalonnát (én most...
Teljes cikk
Gombócos káposzta
A savanyú káposztát kimossuk. A darált húst tojással, apróra vágott vöröshagymával, sóval, borssal, rizzsel összekeverjük. A füstölt húst felkockázzuk. Egy fazékban alulra teszünk egy réteg káposztát, majd rá a darált húsos töltelékanyagból gombócokat, a gombócok köré füstölt...
Teljes cikk
Sült csirkecomb, hagymás-almás édesburgonyával!
A csirkecombokat megtisztítjuk, befűszerezzük (ki hogy szereti, én fokhagymás, kakukkfüves fűszerkeverékkel szórtam meg). Az édesburgonyát megpucoljuk kockára vágjuk. Ugyanezt tesszük a hagymával és az almával is. A kockázott zöldségeket...
Teljes cikk
Baconbe göngyölt csirkemáj
A májat megmossuk, megpucoljuk. Ízlés szerint borsozhatjuk, fűszerezhetjük, majd minden darabot becsavarunk baconszeletbe. Egy hőálló edénybe tesszük és 180 fokon pirosra sütjük.
Teljes cikk
Szabolcsi töltöttkáposzta
2 közepes fej káposzta kb. 1,2 kg
50 dkg darált sertéscomb vagy lapocka
30 dkg rizs
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek olaj
1 kk őrölt pirospaprika
2 kk só
1 kk bors
fél-1 liter paradicsomlé ízlés szerint.
Egy magas falú fazékba vizet forralunk, majd a...
Teljes cikk
Dödölle
1 kg burgonyát kockákra vágva sós vízben megfőzünk. (Annyi víz legyen rajta, ami éppen ellepi)
Amikor puhára főtt, akkor összetörjük és hozzákeverünk kb. 30 dkg lisztet. (a liszt mennyisége függ a burgonya minőségétől, lisztességétől).
Jó kemény masszát kell kapnunk.
Egy edényben zsírt...
Teljes cikk
Tejfölös hús (ez épp csirkecombfiléből)
A csirkecombfilé darabokat magyaros fűszersóval alaposan befűszerezzük. A húsokat pici olajon lepirítjuk, majd az egészet felengedjük vízzel és megfőzzük a húst benne.
Amikor puha a hús, akkor jó sok tejföllel készült habarással behabarjuk és forrásig...
Teljes cikk