Áfonyás túrórudi torta

Áfonyás túrórudi torta

3 tojásból 3 evőkanál cukorból 2,5 evőkanál lisztből és 1 evőkanál cukrozatlan kakaóporból piskótát készítünk.

1 kg túrót kikeverünk 25 dkg porcukoirral, 2,5 dl tejföllel, citromhéjjal.
2 dl tejszínt (én Hulala-t szoktam) felverünk habnak!
1,5 dl vízben 40 g zselatint felfőzünk.
A felét a túróhoz, a másik felét a felvert tejszínhez adjuk. A kettőt összekeverjük.
A kisült piskótára ráterítjük a fele túrót, majd megkenjük lekvárral (én most áfonya lekvárral kentem meg, de bármilyen lekvár jó hozzá!) és jól lehűtjük. (én ilyen időben kint csináltam az udvaron és nem kellett várni)
majd ráterítjük a maradék túrót is.
Tortabevonót olvasztunk (én 1 normál kerek tortához 2 csomaggal olvaszottam) és bevonjuk vele a tetejét. Hideg helyen megvárjuk míg megdermed a csoki, utána szeleteljük!