Bejgli

Bejgli tészta 6 rúdhoz

90 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
12.5 dkg libazsír
10 dkg cukor
1 csomag szárított élesztő 
2 db tojássárgája
1 dkg só
1 dl hideg tejszín 
2 dl hideg víz 
+ 1 tojás a lekenéshez

Én nem csinálok a tésztából nagy dolgot, bedobáltam a dagasztógépbe és alaposan megdagasztottam! smile hangulatjel Utána 6 egyenlő részre osztottam, mindegyiket vékonyra nyújtottam és töltöttem. Amikor kész a töltés, akkor tojássárgával megkenem, majd hagyom pihenni hideg helyen (akár hűtőben) kb. 45 percig. Ezután megkenem tojásfehérjével és ismét hagyom pihenni a hidegen. Az tészta aljáig sokhelyen megszurkálom (villával vagy spéktűvel) 180 fokos sütőben kb 35 perc alatt szép pirosra sütöm.

Töltelékek:

Diós:
35 dkg diót
8 dkg zsemlemorzsát
1 citrom reszelt héját egy tálban összekevertem.
Felforraltam 
2,5 dl vizet
25 dkg cukorral és a dióra borítottam.
Alaposan összekevertem és hagytam kihűlni.

Mákos:
35 dkg mákok
8 dkg zsemlemorzsát
1 citrom reszelt héját egy tálban összekevertem.
Felforraltam 
2,5 dl vizet
25 dkg cukorral és a dióra borítottam.
Alaposan összekevertem és hagytam kihűlni.

Kókuszos:
5 tojásfehérjét
25 dkg cukorral habbá verünk
Beleforgatunk 
30 dkg kókuszreszeléket.

Gesztenyés:
2 csomag gesztenyemasszát (jó minőségűt vegyünk)
kicsi tejjel átmelegítünk és közben krémesítünk.

Csokis-marcipános
Süthető csokikrém (Auchanban lehet kapni)
A tészta azon szélére, ahonnan kezdjük a tekerés, 1 csomag sütőmarcipánból rudat formázunk és beletesszük, így a közepébe kerül a marcipán.