Éjszakai kelesztésű, szénhidrátcsökkentett vadkovászos kenyér

Éjszakai kelesztésű, szénhidrátcsökkentett vadkovászos kenyér

5 dl víz
25 dkg vadkovász
60 dkg DW liszt (lehet kenyérliszt is)
2 ek burgonyapehely
1 ek só
2 ek olaj

Az egészet alaposan megdagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. Utána ismét dagasztjuk és kelesztjük. 2 x hajtogatjuk kb. fél órás kelesztésekkel, majd formázzuk és sütőpapíros jénaiba tesszük. Rátesszük a tetejét és becsomagoljuk egy zacskóba. Betesszük a hűtőbe éjszakára kelni. Reggel kivesszük, a sütőt bemelegítjük 220 fokra, addig a kenyértészta is átmelegszik. A kenyeret és a jénai tetejét belülről vízzel lespricceljük. Majd a sütőbe tesszük sülni. 15 perc után a hőfokot levettem 190 fokra és úgy sütöttem tovább. Mikor már színt kapott a kenyér, akkor levettem a jénai tetejét és úgy sütöttem készre. Ha megsült, akkor rácsra tesszük, megspricceljük vízzel és hagyjuk kihűlni.