Éva néni kalácsa

Éva néni kalácsa (ezt is a kovászos csoportban tanultam) gyümölcsösen-csokisan

13 dkg kovász
50 dkg fehér liszt
1 tojássárgája
3 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
1 csipet só
5 dkg cukor
1/2 citrom leve és reszelt héja
Lehet csigát készíteni belőle vagy mazsolát, aszalt gyümölcsöt keverni bele.

Elkeverem a kovászt a tejjel, majd beleteszem a többi hozzávalót is és megdagasztom a kenyérgéppel. Belekeverek mindenféle aszalt gyümölcsöt apróra vágva és sütőcsokoládét! smile hangulatjel
1-2 órát kelesztem, közben 2-szer hajtogatom. Formázom és addig kelesztem míg ha megnyomom egy kicsit akkor nem ugrik visza teljesen a tészta. Lekenem tojásfehérjével és megsütöm.