Extra puha csigák - kakaós, pizzás

Extra puha csigák - kakaós és pizzás

75 dkg fehér finomliszt
1 tojás
2 dl tej
2,5 evőkanál tejföl
5 evőkanál kristálycukor
1 kocka (5 dkg) friss élesztő
12 dkg puha vaj vagy margarin
1 csomag sütőpor

Kakaós részhez:
4 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
5 dkg olvasztott vaj vagy margarin

A tejet meglagyosítjuk és beleteszünk 1 ek cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A tészta alapanyagait egy tálba kimérjük, hozzárakjuk a felfuttatott élesztőt. Az egészből egy lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk. Hagyjuk duplájára kelni (kb. 45-60 perc). Deszkára tesszük, elfelezzük a tésztát. Az egyik felét téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük pizzaszósszal, majd megszórjuk kockázott sonkával és kukoricával. Feltekerjük. 1 cm széles szeletekre vágjuk és tepsire tesszük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 
A másik lapot is téglalap alakúra nyújtjuk, megszórjuk a cukros kakakóporral, majd meglocsoljuk az olvasztott margarinnal. Feltekerjük és ezt is 1 cm-es szeletekre vágjuk. Tepsire tesszük.

A tésztát töltheted mással is. Pizzaszósz helyett fokhagymás tejföllel és rá a sonka, kukorica, vagy fahéjas cukorral, vagy kókuszkrémmel... stb.


180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.