Fügés-csokoládés-mandulás sütemény

Fügés-csokoládés-mandulás sütemény

1/4 bögre cukor,
4 ek. puha vaj,
3 tojás,
1 bögre darált mandula,
1/4 bögre liszt,
1 kk. sütőpor,
1 csipet só,
1 kk. őrölt fahéj,
2 ek. méz,
1 tk. mandula aroma,
8-10 darab friss füge,
mini fehér- és tejcsoki pasztillák díszítésnek.
Az elkészítése roppant egyszerűen és gyorsan megy: a cukrot a puha vajjal és tojásokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a mandulát, lisztet a sütőporral, sóval és egyéb ízesítőkkel. Kivajazott piteformába öntjük a tésztát, majd a megmosott és félbevágott fügeszeletekkel (a szárait vágjuk le), apró fehér- és tejcsoki darabokkal kidíszítjük a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 20-25 percig sikeres tűpróba tesztig. Akár langyosan, akár hidegen tálaljuk, biztosan élvezni fogjuk a mandula és füge aromáit egy süteményben összekapcsolva.