Gesztenyés kiflik

Gesztenyés kiflik

Hozzávalók
Tészta
50dkg. liszt 
15 dkg cukor
2 dl tej
1 db tojás
1 vaníliás cukor
1 csipet só
4 dkg élesztő
15 dkg olvasztott Rama
Töltelék
25 dkg. gesztenye
1 pici rumaroma
10 dkg porcukor 
5 dkg Rama

A lisztet kelesztőtálba tesszük, majd a közepére öntjük a tejet, a tojást, a cukrokat, a sót és a tejjel kidagasztjuk. Ha már összeállt a tészta az olvasztott Ramával még tovább dagasztjuk, szép fényes és puha állagúnak kell lennie. Letakarjuk a kelesztőtál fedelével és hagyjuk megkelni.A töltelékhez a hozzávalókat elkeverjük simára, majd a tésztát megtöltjük vele.Ha a tészta szépen megkelt, akkor kétfelé vesszük és a gömbölyű formát megtartva kinyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk, a háromszögbe beletöltjük a tölteléket és feltekerjük. Ezt megismételjük amíg van a tésztából.Tepsire helyezzük, majd kelesztjük itt is addig, amíg előmelegszik a sütő. A tetejüket megkenjük tojással és megsütjük.