Házi csirkemellsonka

Házi csirkemellsonka

Kb. 75 dkg csirkemellet felkockázunk, majd az egyharmadát ledaráljuk. A húshoz keverünk fokhagymát vagy fokhagymaport.
18g sót 
4g pácoló só (nagyobb áruházakban vagy webáruházakban lehet kapni, én az Auchanban vettem).
1 dl víz
4g porcukor összekeverünk, jól feloldjuk, majd ezt is a húshoz keverjük. Alaposan összedolgozzuk. A présbe tesszük és rétegenként nagyon lenyomkodjuk. Legalább egy napra, de lehet kettőre is a hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjen.
Főzés:
A prést egy akkora fazékba rakjuk, hogy a benne lévő víz a prés tetejéig érjen, de ne tudjon belemenni. Kb. három órán át főzzük 80C-os vízben úgy, hogy a víz a sonkaprést ellepje. Főzés után a présben hagyjuk kihülni. A teljes kihülés után a sonkaprés bontható, a sonka a vágólapra borítható és szeletelhető.