Máglyarakás

Máglyarakás

1 db fél kg-os kalácsot vagy 6-7 zsemlét felszeletelünk és tejjel kissé meglocsoljuk.
1 kg almát pucolunk, vékony szeletekre vágunk és pici vízzel és egy fél citrom levével, valamint kevés cukorral vagy édesítővel puhára pároljuk.
4 tojást szétválasztunk.
A tojássárgákat 15 dkg cukorral habosra keverjük, majd alaposan összedolgozzuk a megáztatott kaláccsal vagy zsemélvel.
Egy magasabb falú tepsit vajazunk és morzsázunk. Ebbe belelapítgatjuk a kalácsot. A tetejére a kissé kinyomkodott pároldt almát tesszük. Az egészet megkenjük baracklekvárral. Betesszük a sütőbe és 180 fokon 20 percet sütjük. Mire letellik az idő, a tojásfehérjéket habbá verjük, majd teszünk bele 1 evőkanál cukrot és 2 evőkanál baracklekvárt és azzal is verjük még.
A sütőből kivett forró tésztára halmozzuk és elegyengetjük. Visszatesszük a sütőbe és még kb 15 perc alatt zsemleszínűre sütjük a tetejét is!