Narancsos-gyömbéres mézes csirkecombfilé

Narancsos-gyömbéres mézes csirkecombfilé

 

A csirkecombokat megmossuk. Egy tálba tesszük őket, besózzuk. Egy nagyobb narancs héját lereszeljük és hozzá reszelünk egy darabka gyömbért. (kb. 4-5 cm darabot tettem hozzá). A narancshéjjal és a gyömbérrel bedörzsöljük a húst és letakarva egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Reggel egy sütésálló tálba rendezzük őket. 1 narancs levét, 2 evőkanál mézet alaposan összekeverünk és ráöntjük a csirkére. 180 fokos sütőbe tesszük és fedő alatt omlósra sütjük. Amikor a csirke puha, leöntjük róla a szaftot egy lábasba. A húst visszatesszük a sütőbe pirulni. A szafthoz hozzákeverünk 1 evőkanálnyi lisztet és átforraljuk. Ez lesz a mártásunk. 
Ha a csirke is megpirult, akkor kukoricás rizzsel és a mártással tálaljuk!