Ördöglángos

Ördöglángos

A tésztája:
4 közepes krumplit megpucolunk és a legkisebb lyukú reszelőn lereszelünk. Megsózzuk és így hagyjuk néhány percre, hogy levet engedjen. Belekeverünk 1 dl vizet, 1,5 dl tejfölt. Majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy a nokedli sűrűségű tésztánál kissé hígabbat kapjunk. Forró olajozott serpenyőben úgy sütjük, mint a palacsintát.

Töltelék:
Bármilyen ragut csinálhatunk bele ízlésünk szerint. Én 1 fej vöröshagymát kockára vágtam, kevés olajon megfuttattam, majd csíkozott kolozsvári szalonnát és csíkozott csirkemellet tettem hozzá. Átpirítottam, majd rádobtam 1 db apróra vágott paradicsomot és egy negyed apróra vágott pritamin paprikát. Sóztam, borsoztam. Mikor megfőtt a hús, akkor raktam rá apróra vágott gombát és 2 gerezd zúzott fokhagymát. Ezzel is átfőztem.

Tálaláskor az Ördöglángos megtöltjük a töltelékkel, a másik felét ráhajtjuk, majd a tetejét megkenjük fokhagymás tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.