Sokmagvas, szénhidrátcsökkentett, ropogós kenyér

Sokmagvas, szénhidrátcsökkentett, ropogós kenyér

4 dl víz
50 dkg DW liszt (lehet kenyérliszt is)
1 cs szárított élesztő
2 ek burgonyapehely
2 ek olivaolaj
2 tk só
1-1 ek szezámmag, lenmag, napraforgómag
(+ magvak a díszítéshez)

Az egészből egy lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk. Alaposan dagasztjuk, majd hagyjuk duplájára kelni. Utána formázzuk, sütőpapíros jénaiba tesszük, hagyjuk ismét kelni. Majd bevágjuk, a tetejét lekenjük egy kis vízzel és rászórjuk a díszítésnek szánt magokat.
Megspricceljük vízzel, majd a jénai tetejét is, és 190 fokos sütőben sütjük. Mikor már pirul a teteje, akkor levesszük a jénai tetejét és megspricceljük ismét vízzel a kenyeret, majd hagyjuk készre sülni. Mikor szép pirosra sült, akkor rácsra tesszük és ismét lespricceljük hideg vízzel. Hagyjuk kihűlni.