Tápiókafelfújt eperdzsemmel

Tápiókafelfújt (eperdzsemmel)

1 l tej
40 dkg tápiókagyöngy
1 evőkanál vaníliakivonat
15 dkg DW 1:4 édesítő vagy ízlés szerint más édesítő

6 db tojás
10 dkg vaj
1 citrom reszelt héja

A sütőforma kenéséhez:
2 dkg vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa

A tápiókát teflonnal bevont edényben a tejjel együtt, kis lángon, feltesszük főni. Kevés sót adunk hozzá, belerakjuk az édesítőt és addig főzzük amíg szinte az összes tejet magába nem szívja. A tűzhelyről levéve, kis darabkákban hozzáadjuk a vajat, a vaníliakivonatot aztán a reszelt citromhéjat. Kihűtjük, belekeverjük a tojások sárgáját, majd a keményre felvert tojáshabot. Kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk egy 30 x 40-as formát. Beleöntjük a masszát és 175 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Dzsemmel vagy szósszal tálaljuk.