Tönkölykorpás Dia Wellness kenyér

Tönkölykorpás Dia Wellness kenyér

20 dkg kovászt elmosunk
5 dl kézmeleg vízben.
Beleteszünk:
20 dkg BL 80-as kenyérlisztet
70 dkg Dia Wellness lisztet
(ha csak kenyérlisztet teszünk 90 dkg-ot, akkor csak 4 dl víz kell hozzá)
4 evőkanál burgonyapehely
2 evőkanál tönkölykorpa
1 evőkanál só
4 evőkanál olivaolaj

Az egészből egy lágyabb tésztát gyúrunk, hagyjuk 30 percet kelni meleg helyen, majd ismét dagasztjuk és ismét hagyjuk kelni kb. 1 órán át. Hajtogatjuk és ismét hagyjuk 1 órán át kelni, majd formázzuk és sütőpapírral bélelt jénaiba tesszük és kb. 2 órán kelesztül kelesztjük. Mivel nekem nem kelt eléggé, ezért én hideg sütőben kezdtem el sütni 190 fokra állítva a sütőt! 
Pirosra sütjük, majd mikor kivesszük a sütőből, akkor hideg vízzel bespricceljük és hagyjuk cserepesedni!