Tönkölylisztes kenyér

Tönkölylisztes kenyér

4 dl víz
50 dkg tönkölyliszt
30 dkg kenyérliszt
3 ek burgonyapehely
10 dkg olvasztott libazsír
5 dkg élesztő tejben felfuttatva
1 ek só

Az egészből egy lágy, de nem ragadós tésztát dagasztunk. Hagyjuk duplájára kelni, majd hajtogatjuk és ismét hagyjuk duplájára kelni. Formázzuk és sütőpapíros jénaiba tesszük. Itt elkezdjük bemelegíteni a sütőt 220 fokra. Közben a kenyér kel a jénaiban. Mikor a sütő forró, bevágjuk a kenyér tetejét, megspricceljük vízzel és betesszük a sütőbe sülni. 15 percig 220 fokon sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 190 fokra. Mikor kezd színt kapni, akkor levesszük a jénai tetejét, ismét megspricceljük a kenyeret vízzel és készre sütjük.
Ha megsült, kivesszük és rácsra tesszük. Ismét spricceljük meg egy kis vízzel és hagyjuk hűlni.