Vágott tekercsek kukoricával és baconnel

Vágott tekercsek baconnel és kukoricával töltve

15 dkg kovász (ha nincs, akkor 1 cs szárított élesztő)
3 dl langyos víz
50 dkg kenyérliszt
1 tk só
2 ek olivaolaj

 

Az egészből lágy tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük, majd hajtogatjuk és ismét duplájára kelesztjük. 6 részre osztjuk. Minden részt külön kinyújtunk és megtöltjük a töltelékkel (én most kukoricával és baconnel töltöttem). A tekercseket tepsibe tesszük és hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő. Ha ez kész, akkor a tekercseket bevágjuk majdnem az aljáig (pengével). Megkenjük felvert tojással. A nyílást megtöltjük reszelt sajttal. Gőzös 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Ha megsült rácson hagyjuk kihűlni!